Naro Opublikowano 9 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 "Oświadczam przed Wami, że całe moje życie, niezależnie od tego, czy będzie długie czy krótkie, poświęcę służbie Wam i naszej wielkiej rodzinie imperialnej, do której wszyscy należymy.” Księżniczka Elżbieta, 1947 r. W dniu wczorajszym cały świat obiegła smutna informacja o śmierci Jej Królewskiej Wysokości Elizabeth II. O godzinie 17:30 czasu Angielskiego zakończyła swą ziemską pielgrzymkę... Wraz z Śmiercią Królowej Elżbiety II zakończyła się pewna epoka, epoka Elżbietańska... Królowa Elżbieta II, była najdłużej urzędująca monarchinią Wielkiej Brytanii, zmarła w Balmoral w wieku 96 lat, po 70 latach panowania. Zmarła spokojnie w czwartkowe popołudnie w swojej szkockiej posiadłości, gdzie spędziła większą część lata. Królowa wstąpiła na tron w 1952 roku i była świadkiem ogromnej zmiany społecznej. Jej syn, król Karol III, powiedział, że śmierć ukochanej matki była dla niego i jego rodziny „momentem wielkiego smutku” oraz że jej strata będzie „głęboko odczuwana” na całym świecie. Powiedział: „Głęboko opłakujemy odejście cenionego władcy i ukochanej matki." „Wiem, że jej strata będzie głęboko odczuwana w całym kraju, królestwach i Rzeczypospolitej, a także przez niezliczoną liczbę ludzi na całym świecie”. W nadchodzącym okresie żałoby powiedział, że on i jego rodzina będą „pocieszeni i pokrzepieni naszą wiedzą o szacunku i głębokim uczuciu, w jakim królowa była tak szeroko darzona”. Król i jego żona Camilla, obecnie Królowa Małżonka, powrócą do Londynu w piątek, poinformował Pałac Buckingham. Oczekuje się, że przemówi do narodu w piątek. Starsi członkowie rodziny królewskiej zebrali się w Balmoral po tym, jak wcześniej tego dnia lekarze królowej zaniepokoili się jej zdrowiem. Wszystkie dzieci królowej udały się do Balmoral, niedaleko Aberdeen, po tym, jak lekarze umieścili królową pod nadzorem medycznym. Zgromadzili się tam także jej wnuk, a teraz następca tronu, książę William, i jego brat, książę Harry. God Save the Queen Zdjęcie oraz tekst pochodzą z https://www.bbc.com/news/uk-61585886 1 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weteran Kondziu Opublikowano 9 Września 2022 Weteran Weteran Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Bardzo ciekawy artykuł, ciekawe co się będzie działo teraz w Anglii? 🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
 Naro Opublikowano 9 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Godzinę temu, Kondziu napisał: Bardzo ciekawy artykuł, ciekawe co się będzie działo teraz w Anglii? 🤔 Tego nie wiemy ale z pewnych źródeł wiem ze poddani jaki sama królowa woleli aby po niej tron objął Syn Karola William 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
 Darth Vader Opublikowano 10 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 W dniu 9.09.2022 o 12:33, Naro napisał: z pewnych źródeł wiem ze poddani jaki sama królowa woleli aby po niej tron objął Syn Karola William Weź przestań Karol 70 lat czekał na ten stołek A tak poważnie to też popieram. Zostać królem w wieku 74 lat? Bez przesady puściłby syna, a nie.. Co do artykułu + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
 Naro Opublikowano 16 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2022 Dziękuje za poświecenie czasu i przeczytanie mojego artykułu na temat Jej Królewskiej Mości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi